Piatra cubică 1-3 fețe tăiate, restul rupte. ”Fun facts”:
Related Images:
Crazy paving andezit are acum site propriu
Pentru ca deja are o tradiție de peste 10 ani ca unul dintre cele mai bine vândute produse de-ale noastre, fiind în același timp și unul dintre (dacă nu chiar) CEL MAI IEFTIN PRODUS DIN PIATRĂ NATURALĂ DEBITATĂ DIN ROMÂNIA, am decis sa îi dedicăm un site propriu. Crazy paving-ul nostru andezit, căci despre ele este vorba, se găsește acum sub mult mai multe variante de grosime și finisaj direct pe site-ul crazypaving.ro , unde puteți vedea prețurile la fiecare dimensiune și finisaj, fotografii berechet și puteți, evident, chiar sa lansați comenzi direct pe site, inclusiv să faceți plata cu cardul sau ordin de plată.
Vă așteptăm.
Related Images:
Câteva lucruri despre pașii de pisică…
Știai că:
1️⃣ Pașii de pisică andezit se pot monta 𝑫𝑰𝑹𝑬𝑪𝑻 pe pământ, nisip sau iarbă️?
2️⃣ Poți monta chiar tu pașii de pisică andezit economisind astfel bani 💰💰💰?
3️⃣ Poți folosi 𝗽𝗮𝘀̦𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗽𝗶𝘀𝗶𝗰𝗮̆ andezit în loc de trotuar sau ca să ajungi în orice colț al curții ori grădinii tale 🏡?
4️⃣ Dacă alegi pașii de pisică andezit nu te mai complici cu săpături, betoane, muncitori etc? Sunt 💯 𝗗𝗜𝗬 😉.
5️⃣ Pașii de pisică andezit sunt 💯𝐄𝐂𝐎𝐋𝐎𝐆𝐈𝐂𝐈 și rezistă fără probleme la apă și îngheț?
6️⃣ De la grosimea de 5 cm în sus pașii de pisică andezit se pot folosi si la trafic auto 🚗?
7️⃣ Putem debita pașii de pisică andezit la peste 480 de 𝘿𝙄𝙈𝙀𝙉𝙎𝙄𝙐𝙉𝙄 𝙋𝙀𝙍𝙎𝙊𝙉𝘼𝙇𝙄𝙕𝘼𝙏𝙀 📐😱?
8️⃣ Îți poți configura singur dimensiunile și afla prețurile aferente direct de pe 𝙝𝙩𝙩𝙥𝙨://𝙥𝙖𝙨𝙞𝙙𝙚𝙥𝙞𝙨𝙞𝙘𝙖.𝙧𝙤/ ?
9️⃣ Producem la Cluj, livram in 𝐓𝐎𝐀𝐓𝐀 𝐓𝐀𝐑𝐀, până în fața porții 🚚?
🔟 Ai garanție 𝟭𝟬 𝗔𝗡𝗜 la 𝑻𝑶𝑨𝑻𝑬 𝑷𝑹𝑶𝑫𝑼𝑺𝑬𝑳𝑬 din andezit 😲👍🏻?
Dacă vrei și tu pași de pisică andezit 💯 🇷🇴 𝑫𝑰𝑹𝑬𝑪𝑻 de la 𝐏𝐑𝐎𝐃𝐔𝐂𝐀𝐓𝐎𝐑, intră pe 𝙝𝙩𝙩𝙥𝙨://𝙥𝙖𝙨𝙞𝙙𝙚𝙥𝙞𝙨𝙞𝙘𝙖.𝙧𝙤/ sau completează formularul următor și te contactăm noi.
Related Images:
Pasi de pisica (pasi japonezi, pasi de gradina) din andezit
Placaje din andezit tip „pasi de pisica” (sau ” pasi japonezi „, ori ” pasi de gradina „), de dimensiuni variate, grosimi minim 3-5 cm. Denumirea vine de la modul de punere in opera, adica direct pe pamant, fara a fi neaparat necesar un strat suport de beton in prealabil. In principiu, pavajele tip pasi de pisica (” pasi japonezi „,” pasi de gradina „) din andezit se debiteaza tocmai din acest motiv la grosimi mai mari (uzual 5-7 cm), si se aseaza doar pe un strat de nisip compactat, cu rosturi suficient de mari intre placi, pentru a preveni formarea noroiului in jurul lor si pentru a facilita drenarea apei. Prin utilizarea acestor pavele tip pasi de pisica (” pasi japonezi „,” pasi de gradina „) din andezit, nu va sufocati gradina sau curtea cu betoane inutile, va puteti crea propriul design al aleilor oricat de intortocheat ar fi acesta, si puteti ajunge in orice colt al curtii sau gradinii cu usurinta. Avand in vedere ca andezitul nu are aproape deloc absorbtie de apa, aceste dale tip pasi de pisica (” pasi japonezi „,” pasi de gradina „) au o durata de viata practic nelimitata si se integreaza perfect in iarba sau gazonul dvs, bucurandu-va privirea de fiecare data cand va plimbati prin curte, in „pasi de pisica” :). Se pot debita la absolut orice dimensiuni si grosimi, dupa preferinte !
Related Images:
Austria – o țară în care piatra naturală e la putere…
După o vizită recentă în Austria, am rămas impresionați de….bine, mai întâi de curățenie, ordine, organizare, aspect, nivel de trai, etc. După care ne-a surprins plăcut modul in care austriecii au stiut, încă de acum sute de ani, sa folosească și să pună în valoare piatra naturală, în special folsind rocă vulcanică, andezit sau porfir de la vecinii italieni, și mai puțin granit chinezesc. Bravo lor !
Vă invităm sa vedeți și dvs o mică parte din ce ne-a încântat pe noi, și, dacă aveți ocazia, nu ezitați să faceți o vizită in zonă, mai ales că prețurile sunt cel puțin comparabile cu România, iar turiști români găsiți la tot pasul.
Related Images:
Varietati de andezit si finisaje
Pentru ca ne lovim frecvent de cateva elemente mai putin cunoscute sau mai putin intelese cand vine vorba de andezit si de produse din andezit, dorim sa explicam in cele ce urmeaza mai pe larg cateva distre aceste aspecte. Totodata va rugam sa ne adresati in comentarii la acest post orice alte intrebari si nelamuriri pe care le-ati avea, si, in general orice intrebare legata de activitatea noastra de producator piatra naturala, pe care speram sa vi le putem lamuri.
In primul rand, deoarece andezitul este o roca naturala, pot aparea variatiuni de nuante, ce-i drept mult mai mici decat la alte categorii de piatra naturala, ca si marmrura ori travertinul, ori chiar si granitul. In fabrica noastra noi prelucram uzual doua tipuri de andezit, si anume:
-
- ANDEZIT TERRAGREY LIGHT – este principalul tip de roca produsa, fiind din cariera proprie, la care acoperim absolut toate posibilitatile de productie. Culoarea dominanta este de un gri deschis, cu o foarte usoara tenta de verzui cand este umeda.
-
- ANDEZIT TERRAGREY DARK – este un andezit putin mai inchis adus din cariere din zona Ilva. Culoarea dominanta este de un gri petrol inchis, cu o foarte usoara tenta de albastrui cand este umeda.
-
- ANDEZIT TERRAGREY BROWN – este un filon de andezit din cariera proprie, de o duritate extrema, la care culoarea dominanta este de un gri deschis, cu o tenta pronuntata de maroniu pal cand este umeda.
In ceea ce priveste finisajele suprafetelor produselor din andezit, gasim urmatoarele:
- TAIAT – acesta este finisajul standard, adica doar taiat cu discul diamantat, fara alte prelucrari. Este finisajul sub care se livreaza uzual borduri, rigole, dale ori alte produse la care nu este esential aspectul ci mai mult rezistenta.
- FIAMAT – este finisajul cel mai raspandit in cazul produselor debitate din andezit, cu aproximativ 80% din volum. Fiamarea se realizeaza cu o „lance” de fiamat, care practic „arde” suprafata andezitului cu flacara de oxigen/propan la temperaturi foarte inalte, astfel incat, andezitul fiind o roca casanta, „sar” bucatele foarte mici de piatra rezultand o suprafata cu aspect rugos, puternic antiderapanta. Finisajul fiamat se foloseste cu preponderenta la exterior, la placaje andezit, trepte andezit, masive andezit, borduri andezit, si, in general oriunde se doreste o suprafata antiderapanta. O mentiune aparte se cuvine aici in ceea ce priveste diferenta de fiamare le cele doua tipuri uzuale de andezit pe care le debitam. Astfel, andezitul TERRAGREY LIGHT se fiameaza foarte marunt, uniform, gen „bob de orez” , cu un aspect foarte regulat si cu mici „bbobite” de siliciu care apar mai deschise la culoare. Andezitul TERRAGREY DARK se fiameaza mai „brut” , bucatelele care „sar” fiind putin mai mari, suprafata rezultata astfel fiind de un aspect mai rustic.
- PERIAT – perierea este operatia de finisare a placajelor din andezit prin periere cu un utilaj cu minim 5 capete, cu perii diamantate sub un debit mare de apa. Finisajul rezultat are un aspect foarte placut si elegant, fiind putin antiderapant, iar combinatia de slefuire rotativa cu periile diamantate si apa da o tenta lucioasa suprafetei, asa numitul „efect umed” si scoate in evidenta nuantele rocii. Produsele unde se utilizeaza mai mult acest finisaj sunt cele de interior, placaje andezit de interior, trepte andezit de interior, glafuri andezit, capace de gard andezit, etc.
- LUSTRUIT – lustruirea sau polisarea reprezinta aceeasi operatiune ca si perierea, insa se face cu pietre de slefuit compozite, de granulatii succesive tot mai fine, pana se obtine un luciu mecanic. Andezitul fiind o roca foarte dura, costurile pentru obtinerea unei supratefe lucioase sunt destul de ridicate insa, prin urmare este un finisaj destul de putin folosit.
- RUPT – sau natural. Este finisajul care se obtine prin ruperea produselor de andezit. Contrar operatiunii de taiere, ruperea se face, in general, fara apa, cu ajutorul unor utilaje hidraulice. Aspectul rezultat este aspectul natural al rocii, foarte rustic si care scoate in evidenta frumusetea intriseca a pietrei. Produsele la care gasim acest aspect sunt piatra cubica andezit, scapitat andezit, scoarta andezit.
Mai jos gasiti si imagini exemplificative, comparative intre diferitele feluri de materiale si finisaje, din care sa va puteti da seama mai bine.
Related Images:
Arhitecti si designeri care „stiu” andezit :)
In acest post am dori sa promovam arhitectii si/sau designerii cu care am lucrat sau despre care am aflat (ori speram sa aflam de la dvs) si care stiu sa faca diferenta dintre piatra naturala si calcar, care stiu ce este un placaj de andezit fiamat si, ce este si mai important, stiu mai ales cum sa foloseasca aceste informatii. Ne dorim ca aici sa lasati si dvs la comentarii recomandarile, ori, dimpotriva, contra-recomandarile dvs, astfel incat sa facem o mica baza de date cu specialisti in piatra naturala, care sa poata fi folosita si de alti clienti.
Astfel, printre recomandarile noastre se gasesc:
- Vlad Muresan, designer – http://www.vladmuresan.ro/
- Filoti si Trandafir, birou de arhitectura – http://www.filofisitrandafir.ro/
- Dico si Tiganas, birou de arhitectura – http://www.dicositiganas.ro/
- Building OLM Timisoara – arhitectura – https://www.facebook.com/Building-OLM-145948182252225/
Related Images:
Marmomacc 2016
In fiecare an, la Verona in Italia, la sfarsitul lunii septembrie, are loc cel mai mare targ international de piatra naturala din Europa, si unul dintre cele mai mari din lume, MARMOMACC. Aici gasim an de an cele mai noi tendinte si tehnologii din domeniul pietrei naturale si a domeniilor conexe (exploatare cariere, utilaje si linii de productie, etc). Ca in fiecare an , si in 2016 echipa Stoneage a fost prezenta sa se puna la curent cu ultimele noutati. Va impartasim si dvs cateva dintre acestea.